خداحافظ CODEVISION ، ســلام AVR STUDIO

در این فرصت قصد دارم برنامه avr studio ، نسخه 5 را به شما معرفی کنم . همانطور که خیلی ها می دانند نسخه های قبلی این نرم افزار که محصولی از شرکت atmel می باشد تنها برای شبیه سازی و debug کردن کاربرد داشت و برای برنامه نویسی (compile) زبان cنیاز به نرم افزار جانبی داشتید . اما نسخه جدید (5) بر مبنای نرم افزار avr gcc طراحی شده است . AVR GCC یک نرم افزار open source تحت لینوکس است که با کامپایلر GNU کدهای C را به زبان میکروکنترلرهای AVR ترجمه می کند (از پروژه GNU لینوکس) که نسخه WINDOWS آن WIN AVR نام دارد . مزیت استفاده از این نرم افزار قدرت آن در تولید کد hex مناسب و نیز اهمیت این مطلب است که avr studio توسط شرکتی تولید می شود که میکروچیپ ها ی avrرا نیز تولید می کند ، پس ضریب اطمینان آن در شبیه سازی خیلی بالاست و هم چنین کامپایلر این برنامه است که همان کامپایلر عمومی لینوکس (global c compiler) است که در  avrgcc استفاده می شود . بنابراین اگر مشتاقید از موهبت نرم افزارهای متن بازی چون لینوکس بی نصیب نمانید و وقت و حوصله کافی برای یادگیری لینوکس ندارید فرصت خوبی است تا AVR STUDIO را امتحان کنید .

 

تازه های ATMEL در AVRSTUDIO 5.0 :

 

ویژگی 8 بیتی 32 بیتی AVR

پشتیبانی از میکروهای 8 و 32 بیتی در یک محیط واحد که در گذشته جدا از هم بودند .

 

AVR GCC

دیگر نیازی به نصب یک کامپایلر جدا از نصب خود نرم افزار نیست و همگام با نصب A.S کامپایلر نیز نصب میگردد .

 

کمک راهنماAVRSTUDIO

ویرایش کد برنامه آسان تر شده است ، با نوشتن چند حرف دستورات یا متغیرهای موجود در کادری LOAD می شود و از بازنویسی متغیرها و دستورات به شکل دستی تا حد زیادی جلوگیری و در وقت برنامه نویس صرفه جویی شده است .

تنها اشکال کوچکی که پیرامون این نرم افزار درحال حاضر پیش روی کاربران آن است کمبود منابع آموزشی و help نرم افزار است . چرا که شما هنگام کار با avr studio در ادیتور AVR GCC کار می کنید و به خصوص اگر تازه کار باشید باید help مربوط به  avr gccرا در دسترس داشته باشید . ضمن اینکه اگر شما کاربر basecom avr یا کدویژن بوده اید و تصمیم بگیرید از این به بعد با avr studio کار کنید باید سعی کنید کمی در روش استفاده از نرم افزار و پیدا کردن دستورات انعطاف داشته باشید و خودتان را تغییر دهید ! چون در کار با avr gcc حداقل در ابتدا نیاز دارید تا متن برخی کتابخانه های نرم افزار را خوانده و برخی از دستورات را که معمولا ً از طریق جستجو در اینترنت یا ... به سختی پیدا می شوند بیابید . یکی از علل این موضوع عوض شدن ظاهر دستورات زبان سی است . مثلا ً در بیسکام برای چک کردن یک بیت از یک پورت ورودی از دستور زیراستفاده می شود :

If (pb.0==1){…}

ولی در avr gcc :

If (bit_is_set (pinb , pinb0)) {…}

در ظاهر آنچه در نگاه اول کاربر را متعجب می سازد شاید این نکته باشد که چرا چنین نامی برای دستور انتخاب شده که به هیچ وجه در ادیتورهای دیگر به چشم خود ندیده است اما با کمی دقت به بالاتر رفتن میزان اینترفیس نرم افزار با کاربر پی خواهیم برد که در نام گذاری دستورات و توابع توسط توسعه دهندگان این پروژه به کار برده شده است .

نکته : دستور bit_is_set از کتابخانه sfr_defs انتخاب شده است .

به معنای دستور خط دوم توجه کنید :                                                               If (bit_is_set (pinb , pinb0)) {…}

اگر بیت یک باشد ... ؛ داخل پرانتز هم جواب این سوال است که : کدام بیت ؟

از دیگر تغییرات این نرم افزار نسبت به ورژن های قبلی اش که کمی طول می کشد تا کاربر با آن مانوس گردد جابجایی و تغییر نام برخی از کتابخانه ها ، دسته بندی برخی دستورات در کتابخانه های کوچکتر و تغییراتی از این دست می باشد . به هر حال پس از شروع با کمی جستجو و وارسی کتابخانه های متداول تر شما هم از کاربران پروپا قرص avr studio یا به عبارتی avr gcc خواهید پیوست . فقط کمی صبر داشته باشید !

 

با ادای احترام به کلیه فعالان دنیای نرم افزارهــای متــن بــاز

زهره دارابیان

نظر بدهید !