اشتباهات من در دنیای کسب و کار

انتخاب موثر

يك عمر اشتباه كردن، نه تنها افتخارآميز است بلكه بسيار سودمندتر از يك عمر بيهوده نشستن است ! جورج برنارد شاو

اشتباهات من در دنیای کسب و کار

 

      در سال گذشته در دنیای کسب و کار مرتکب اشتباهاتی شدم که به نظرم نوشتنش خالی از لطف نیست ، تا دوستانی که مثل من گاهی کله شقی به خرج می دهند این تجربه ها را تکرار نکنند ، لازم به ذکر است به نظر من اگر این اشتباهات در زمینه کاری از طرف من رخ نداده بودند الان از اعتبار خیلی بیشتری برخوردار بودم و اون دسته از اشتباهاتی رو می نویسم که واقعا ً امروز و این لحظه از انجام یا عدم انجامشون احساس پشیمونی می کنم ، مثالها رو کاملا عینی نوشتم خودتون نتیجه گیری کنید .

      1. از طرف یک شرکت خصوصی پیشنهاد کاری داشتم که به یکی از تخصص هایی که کمی توش وارد بودم مربوط می شد ، یه کار طراحی بدنه یک محصول بود که خیلی هم روش کار کردم اما کارفرمای این مورد هی گیر می داد یه خط بالاش بذار ، درش رو عوض کن این شکلی باشه ، فرداش میومد می گفت نه اون خطه رو بردار اسم شرکت رو بزن روش ، درش کشویی باشه و ... من هم بعد از چند نمونه زدن دیدم نه از پول خبری هست نه دست از تغییر طرح بر می دارن گفتم بی خیال بدین طراح قبلیتون ، و ... همین جور هم شد . اما ماه ها بعد با یک شرکت تو فیلد طراحی صنعتی مصاحبه کاری داشتم هیچ وقت فکر نمی کردم یه روز تو اون زمینه بشه کار کرد ، روز مصاحبه از ته دلم افسوس خوردم که ای کاش یک نمونه به تولید رسیده داشتم تا توی رزومه خودم برای معرفی کارم نشون می دادم حتی اگر مجانی کار می کردم و مصائب ایرادات کارفرما هم روی دوشم بود .

      2. یک پیشنهاد طراحی سایت از طرف یکی از آشنایان شد . سایت طراحی شد . در ابتدای کار ، راضی به این کار نبودم چون نه قراردادی بین من و اون شرکت وجود داشت و نه حرفی زده شده بود فقط یک واسطه بین ما قرار داشت ، پس از اتمام پروژه هیچ پولی به من پرداخت نشد – بی دلیل – و شرکت نام برده با کمال پررویی پول ما رو بالا کشید . اما بعد از اون ، چند تا قرارداد طراحی سایت دیگه بهم پیشنهاد شد ، خوشحال بودم از اینکه اشتباه اولم رو دوباره تکرار نکرده بودم ، چون یک سایت به نمونه کارهام اضافه شده بود ، هر چند مجانی تمام شده بود !

      3. در مدتی حدود 3 سال در چند زمینه کارهای متفاوتی انجام داده بودم و رزومه ای چند وجهی داشتم . ولی هیچ وقت اذعان نکردم در تمام موارد حرفه ای هستم و قوی ترین نمونه های کاریم رو با واژه نیمه حرفه ای تعبیر می کردم . رزومه ام شامل سه بخش ، رباتیک و الکترونیک ( رشته دانشگاهیم ) ، طراحی مکانیکی ( علاقه جانبیم که زیاد دنبالش بودم ) و طراحی وب ( تقریبا ً اتفاقی به پیشنهاد همسرم به این عرصه وارد شدم ) هست . یک اشتباه بزرگ من این بود که هر جا برای مصاحبه می رفتم رزومه فوق رو نشون می دادم ، مثلا اگر کسی برای طراحی سایت می خواست استخدام کنه یه طومار بهش می دادم از سه زمینه مختلف ، بعد از بارها صحبت حضوری با کارفرما متوجه شدم که برداشتی که از رزومه من میشه اینه که مثلا چون رشتم رباتیک هست پس طراحی سایت یک کار تفریحی برام به حساب میاد و احتمالا در این زمینه خیلی قوی نیستم حتی با ارائه نمونه کار حرفه ای ، پس رزومه خودم را به سه بخش جدا تقسیم کردم و بخش هایی که ربطی به حوزه کاری یک کارفرما نداشت رو اصلا عنوان نمی کردم تا این ذهنیت در اونها ایجاد نشه و بهتر بهم اعتماد کنند .

      4. گاهی در بازار هر کاری که چیزی ازش می دونستم به دنبال کسب درآمد بودم هر چند برای انجام پروژه های با ارزش ، ولی الان به این نتیجه رسیدم اولویت بیشتر با کسب اعتبار و اعتماد است حتی با حقوق پائین تر ولی در حیطه تخصص . چون اگر من یک آبدارچی با حقوق 500 تومن باشم و به هر دلیلی از این کار بیرون بزنم هیچ جا از من نمی پرسند حقوق قبلیت چقدر بوده ؟ میگن قبلا کجا چه کاری کردی ؟ پس حداقل برای افرادیکه دوست دارن در زمینه رشتشون کار کنن اگر ابتدای راه هستید به پول فکر نکنید و به فکر سابقه کاری تخصصیتون باشید . اما اگر هیچ کاری در ارتباط با رشتتون پیدا نکردید کار کنید تا دست کم کارفرمای بعدی مطمئن باشه تا حالا 4 تا پرینت گرفتید یا اسم اسکنر به گوشتون خورده و زبونتون اندازه هر مدتی که کار کردید سرش درازتر باشه :)

      5. هرگز تا کارفرمای خود را قانع نکرده اید که شما به درستی کاری را که انتظار دارد انجام می دهید شغلی را نپذیرید . عدم اعتماد کارفرما با وجود توانایی هایی که داشتم در یکی از جاهایی که مدتی مشغول کار شدم تحملش برام واقعا سخت بود . چون روز مصاحبه کارفرما با تکنیک القای انرژی منفی تو سر همه نمونه کارهام زد و من کاملا باور کرده بودم که نمونه کارهام به درد نمی خوره با اینکه برای دفاع از تک تکشون دلایل محکمی داشتم ولی کارفرما اجازه حرف زدن به من نداد و تنها 10 جمله در کل طول صحبتمون تونستم دفاع کنم ولی من برای اون کار انتخاب شدم ! اما تا پایان روز آخر استرس نارضایتی که ممکن بود به وجود بیاید همراه من و بسیار آزاردهنده بود .

      6. اگر از سلامت اخلاقی و ... کارفرمای خود کاملا آگاهی ندارید هرگز شناسنامه و اسناد خود را برای دوره کار آزمایشی گرو نگذارید البته این اتفاق برای من نیفتاد ولی نزدیک بود بیفته که بعد از به هم خوردن کارم خوشحال شدم که مجبور نشدم دنبال مدارکم بیفتم J

      7. هیچ تقدیرنامه یا کاغذ اعتبار آور دیگه ای رو به هوای منقضی شدن دور نریزید ، به عنوان مثال من جایی برای یک کار فرهنگی می خواستم صحبت کنم که خیلی نیاز به اعتبار داشتم که حتی بی ارزش ترین برگه ها رو هم پیوست رزومم کنم ، اون موقع یادم اومد 2 سال پیش به عنوان دانشجوی نمونه فرهنگی معرفی شدم ولی متاسفانه با بی توجهی برگه معرفی نامه و تقدیرنامه ام رو گم کردم . راستش هیچ وقت فکر نمی کردم یه روز انقدر بهش نیاز پیدا کنم !

      8. هر جایی امکان کار هست حتی تدریس مجانی مسخره ترین چیزها اون رو از دست ندید و عین عقاب این فرصت ها رو به چنگال بگیرید و تا زمانی که مشغول اون کار هستید از مافوق خود یک نامه با مهر و امضا درخواست کنید که تائید کند شما در فلان تاریخ در اونجا کار کردید حتی مسخره ترین کارها . من هم یه جا مجانی درس دادم و الان بخاطر اعتبارش در به در دنبال معرفی نامه ام و متاسفانه مسئول موسسه و قوانین همه عوض شدند و تائیدیه مهر دار نمیدن !

 

زهره دارابیان - مهــــر 1390

اگر شما هم تجربه جالبی در این زمینه دارید در نظرات این پست به اشتراک بگذارید .

5 نظر on "اشتباهات من در دنیای کسب و کار"

  1. g
    admin :: می 28, 2012 at 08:34 ::

    ممنون از نظراتتون ! تجربه گذشته مسیر آینده رو روشن تر می کنه ، مثل اینکه بهای زندگی ما آدمها همین تجربه هاست و کاریش نمیشه کرد جز انتقالش به دیگران و خوش به حال دیگران ... .

  1. g
    فرناز عطاءاللهی (تایید نشده) :: می 28, 2012 at 07:34 ::

    یادتون باشه همونطور که من یادمه:
    1- هر وقت واسه یه شرکت لوگو طراحی کردید فایل طراحی رو ندید بهشون که اونا به کارشون برسن و هولوگرام چاپ کنن و شما بدون هیچ مدرکی که آقا من اینو طراحی کردم اول هزینشو بده بعد چاپش کن!
    2- در مورد تدریس هم فکر کنم زکاتش رو دوبله دادم!
    3- اگه یه جای معتبر کار می کردید و حقوق نداشتید و بقیه فکر کردن شما فی سبیل الله کار می کنید ولی دلتون به اعتبار اون سازمان خوش بود و فکر کردید به درد رزومه می خوره بهتره اول مطمئن بشید که یه برگه چند گرمی بهتون میدن که بتونید اون اعتبار چند کیلویی رو نشون بدید یا نه! 
    4- درباره قرارداد داشتن واسه انجام کاری هم باید بگم که "جنگ اول به از صلح آخر"، واکندن سنگها مهمه!
    "موفق باشید"

  1. g
    admin :: می 24, 2012 at 12:46 ::

    بخش درج نظرات اصلاح شد و در دسترس تمام کاربران قرار گرفت

  1. g
    admin :: می 24, 2012 at 12:38 ::

    متشکر از نظرتون - بله حق با شماست حتما ً اعمال میشه و قسمت نظرات اصلاح میشه ، ممنون

  1. g
    کاربر میهمان (تایید نشده) :: می 24, 2012 at 06:05 ::

    من هم از این تجربه های تلخ داشتم . خصوصا گم کردن تقدیر نامه ها
    در ضمن بهتره یک فیلد برای ایمیل یا سایت بذارید تا نظر دهنده بتونه از خودش رد پا بگذاره . حداقل به شکل اختیاری
    مطلب بعد اینکه باید نظر دهنده راحت بتونه نظر بگذاره .
    ولی من تو سه مرحله تونستم کامنت بگذارم یک بار انتقال به صحفه نظرات . یک بار پیش نمایش . یه بار هم ذخیره
    این روند طولانیه و باعث میشه طرف از خیر نظر گذاشتن بگذره
    برای همین تنظیم کنید همون پایین بتونه نظر بذاره و و پیش نمایش اختیاری باشه
    با تشکر از مطلب خوبتان
    سایت دینیست

نظر بدهید !